Mestská rada v Prešove neodsúhlasila predaj kurtov exprezidentovi VSŽ

25.03.2003 Celý región

Cena 410 tisíc Sk, za ktorú navrhla príslušná komisia Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove na predaj areál miestnych tenisových kurtov firme Antona Bidov...
Cena 410 tisíc Sk, za ktorú navrhla príslušná komisia Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove na predaj areál miestnych tenisových kurtov firme Antona Bidovského, exprezidenta VSŽ, sa stala hlavným predmetom sváru v transakcii. Mestská rada v Prešove - ako o tom informovali jej členovia na tlačovej konferencii 18. marca - na rokovaní v pondelok 17. marca tento návrh neodsúhlasila. Z 10-členného orgánu štyria hlasovali za, štyria však boli aj proti a jeden sa zdržal.

Znalecký posudok hovorí o hodnote vyše štyri milióny Sk.
Hlavný odporca tohto obchodu poslanec Juraj Hurný (člen SDKÚ) komentoval rozhodnutie rady ako víťazstvo zdravého rozumu. Iný člen rady Ján Balún (člen KDH), ináč aj predseda \"predmetnej\" komisie pre disponovanie s mestským majetkom, bránil pôvodný návrh tým, že ak by predali kurty za komerčnú cenu, nedalo by sa potom hovoriť o podpore športu mestom. Hurný však oponoval slovami \"nedávajme bohatým ľuďom lacno mestský majetok\".
Ide už o druhé negatívne stanovisko orgánov prešovskej samosprávy k obchodným aktivitám Bidovského, ktorý žije a pôsobí v Prešove. Prvým bol nesúhlas MsZ na svojom zasadnutí začiatkom februára t. r. so vstupom mesta Prešov do Európskeho technologického centra, a. s. , v ktorom je Bidovský predseda dozornej rady. Akcionármi v tejto firme sú bývalý primátor Prešova Juraj Kopčák, ktorý odišiel od SDKÚ späť do KDH a podobne aj exposlanec Národnej rady SR Pavol Vrždák. Časť pravicového politického spektra v Prešove viní Kopčáka z toho, že svojou neústupčivosťou a kandidovaním na primátora v predchádzajúcich voľbách prispel k porážke pravice ako takej a k víťazstvu ľavicového kandidáta Milana Benča.
(jj)
 

Vyberte región